Kávéautomaták, Kávéautomata javítás

A kávéautomata előnyei az építkezéseken

A kávé javítja a munkakedvet és a kedélyállapotot, a koffein élénkíti a testet, a munkaidő-kihasználás jelentősen javul. A koncentráló képesség növelése jelentősen csökkenti a munkahelyi baleseteket. A kávéautomatából 15 másodpercen belül forró italhoz lehet jutni, nincs ürügy az építkezésről való elvándorlásra.

Jelentős hasznot hoz az építtetőnek:

A számítások a következőek. Ha van kávéautomata az építkezésen, 5 perc a kieső idő a kávézásra, míg ha nincs kávéautomata, akkor 20-30 perc séta a közeli közértbe. Időben körülbelül 20 perc a különbség. Egy ember esetében egy kávé tehát kb. 200 forint bérkiesés, amit ha lebontunk éves szintre, az 40 ezer forint, 100 ember esetében ez már 4 millió forint. Az építtetőknek érdeke, hogy az építkezés területén fogyasszák a munkások a kávét, mert a közértben italfogyasztásra is lehetőség van. A számok eléggé alulbecsültek, mind az egyszeri kávé, mind a munkaidő-kiesés, mind pedig az éves munkanapok számát tekintve, de így is érzékelhető, hogy egy év alatt több millió forint hasznot hoz a kivitelezőnek és a beruházónak, ha van kávéautomata. Ezért praktikus, ha az építkezésen több kávégép van kirakva, ezáltal is rövidíteni a kávézással eltöltött időt. Az építkezésekre instant kávégépeket ajánlunk, mert ebben az esetben 10 másodperc alatt kávéhoz juthatnak a dolgozók, míg a szemes kávét daráló kávégép esetében mindez 40 másodperc alatt történik meg, ami sorban álláshoz vezethet, így a kávéautomata jelentősége csökkenhet.

A kültéri kávéautomata előnyei

A vezetőség premizálása

Általában a vezetői iroda munkatársainak ingyenes fogyasztása szokott igényként felmerülni. Igény szerint zsetont adunk a géphez, vagy biztosítunk egy kávégépet. Előfordult már az is, hogy vízautomatát adtunk ingyenes vízhasználattal az építkezés kávéautomata-szükségletével összhangban.   Lap tetejére